Nå må noe gjøres før det er for sent

Av
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

- Jeg synes det er pinlig for Norge at Joshua French-saken ikke har funnet sin løsning, skriver Jostein Seljehaug.

- Jeg synes det er pinlig for Norge at Joshua French-saken ikke har funnet sin løsning, skriver Jostein Seljehaug. (Foto: )

DEL

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevI Kongo sitter en dødsdømt nordmann og råtner i fengsel. Han er dømt i en tvilsom rettssak. 8. mai har Joshua French sittet åtte år i kongolesisk fengsel, under umenneskelige forhold.

Dette har ført til sviktende helse. I fjor var han innlagt på sykehus i fem og en halv måned. Sykehusopphold på cirka 570.000 kroner har familien selv måttet bekoste.

Joshuas mor Kari Hilde, datter av det kjente misjonærparet Brit og Olav Hodne, har i lengre tid vært i Kongo for å bistå sønnen, Hun sørger for at han får det aller nødvendigste som han trenger i fengslet, som mat, drikke og hygieneartikler. Nå meldes det igjen om at Joshuas helse er sviktende.

KrF har fulgt opp denne saken overfor norske myndigheter, om å få han benådet eller overført til soning i Norge (april 2016).

Nå (februar 2017) har Steinar Reiten i KrF, som for tiden vikarierer på Stortinget, sendt ny henvendelse til utenriksminister Børge Brende med oppfordring om at noe må gjøres og at det haster med å få tatt en beslutning. Da får vi vente og se hva som skjer!

Norge er et vennligsinnet land, som gir nærmere 200 millioner kroner i støtte til Kongo. Det burde derfor være rimelig greit å komme i dialog med myndighetene der. Jeg synes det er pinlig for Norge at saken ikke har funnet sin løsning.

Artikkeltags